Βρεθήκαμε σήμερα στο Μάτι κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο χώρο όπου δημιουργείται ένα ξεχωριστό πάρκο με υποδομές για οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένους και ΑμεΑ.

Παρόντες ο Πρ. της Βουλής κ. Κ. Τασούλας, η Υπ. Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη, συναρμόδιοι υπουργοί οι οποίοι έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν το έργο, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης.

Μαζί με τον συνάδελφο κ. Στ. Τσίρκα ακούσαμε με ενδιαφέρον την παρουσίαση για την πορεία των εργασιών κατασκευής του πάρκου το οποίο βρίσκεται στον Δήμο στον οποίο προΐσταται. 

Είχα επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσω με αρμόδιους παράγοντες για την πορεία των εργασιών ανάπλασης μετά  την καταστροφική πυρκαγιά του 2018, στα όρια του δικού μας Δήμου, οι οποίες εργασίες προχωρούν συντονισμένα αλλάζοντας θεματικά την εικόνα ολόκληρης της περιοχής.

Όμως η σημερινή μου παρουσία εκεί είχε και έναν άλλο σκοπό. Η Κυπριακή Δημοκρατία η οποία χρηματοδοτεί μέρος του εν λόγω έργου, συμμετέχει και στη χρηματοδότηση για την κατασκευή των 98 κατοικιών για τη στέγαση των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας στην περιοχή Σκουφέικα.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο είχα την ευκαιρία να τιμήσω αυτοπροσώπως και εκ μέρους όλων των πολιτών του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου για την προσφορά του προέδρου Αναστασιάδη στον τόπο μας. Πραγματικά συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη η τοποθέτησή του για την τραγωδία που ζήσαμε.   

Τον ευχαριστούμε θερμά όπως και τους Κύπριους αδελφούς μας, όλους τους θεσμούς της κεντρικής Διοίκησης, της Περιφέρειας, της Πολιτείας που στέκονται δίπλα μας στον αγώνα ανάπλασης των καμένων περιοχών, στον κοινό αγώνα για την ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

«Οι επισκέψεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του κ. Νίκου Αναστασιάδη αποτελούν πιστοποίηση της μεγάλης προσφοράς της κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης συνολικά, για την ανάπλαση της περιοχής.

Το πάρκο των 130 στρεμμάτων θα αποτελέσει έναν «πνεύμονα» πρασίνου μέσα σε μια πολεοδομική μελέτη 2,5 χιλιάδων στρεμμάτων η οποία εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί. Ταυτόχρονα θα έχει ολοκληρωθεί το Τοπικό Ρυμοτομικό για τις 98 κατοικίες που πάλι με χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα κατασκευαστούν στην περιοχή Σκουφέϊκα του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Το εν λόγω έργο θα πλαισιωθεί με ένα πάρκο 30 στρεμμάτων που παραχωρεί ο Δήμος μας ώστε να υπάρξει στην περιοχή ένα ολιστικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης με έργα πρασίνου και αποκατάσταση στέγης των πληγέντων με βιοκλιματικές κατοικίες.

Σκοπός μας να αφήσουμε πίσω το παρελθόν χωρίς να ξεχνάμε αλλά βλέποντας με αισιοδοξία το μέλλον».