Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, στο πλαίσιο του διαρκούς εκσυγχρονισμού του στόλου των οχημάτων, ανακοινώνει ότι παρέλαβε ένα υπερσύγχρονο κινητό πλυντήριο για την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων το οποίο αφενός ενισχύει τις υπηρεσίες του Δήμου μας κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, αφετέρου βελτιώνει τις συνθήκες υγιεινής προς όφελος της Δημόσιας Υγείας.

Η επιβεβλημένη προμήθεια της κινητής μονάδας έγινε μετά την εισήγηση – μελέτη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 217.000,00 €.

Ειδικότερα η μονάδα διαθέτει τις εξής δυνατότητες:

  • Αυτόματο πλύσιμο με υψηλή πίεση και ρομποτικό σύστημα με περιστρεφόμενη κεφαλή κάδων απορριμμάτων προδιαγραφών DIN, μεταλλικών ή πλαστικών, χωρητικότητας από 120 lt μέχρι και 1.100 lt μέσα σε κλειστό στεγανό θάλαμο, με κρύο ή ζεστό νερό.
  • Αυτόματο ψεκασμό εσωτερικά του κάδου αμέσως μετά το πλύσιμο με υγρό απολυμαντικό ελεγχόμενης ροής.
  • Πλύση πεζοδρομίων, άλλων αντικειμένων ή οχημάτων με κρύο ή ζεστό νερό υπό πίεση, πότισμα λουλουδιών και δένδρων με φυσική ροή και μπάρα στο εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος.

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω περιγραφή οι αυτοματοποιημένες δυνατότητες της κινητής μονάδας πλυντηρίου, εκτός από την απολύμανση κάδων, πεζοδρομίων κλπ., διασφαλίζουν και τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους – χρήστες από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Μέριμνα μας η διαρκής βελτίωση του τομέα καθαριότητας και της δημόσιας Υγιεινής μέσα από σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Συνεχίζουμε…