Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ανακοινώνει ότι υπογράφηκε από τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Μπουρνούς και τον γενικό Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) πατέρα Νικόδημο Φαρμάκη η σύμβαση παραχώρησης, χωρίς αντάλλαγμα, της χρήσης ακινήτου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη λειτουργία παιδικής κατασκήνωσης αλλά και άλλων δράσεων.

Η έκταση είναι συνολικού εμβαδού 13.400 τ.μ. βρίσκεται στην περιοχή «Άγιος Ανδρέας» της ΔΕ Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος, αποτελεί μέρος μεγαλύτερης ιδιοκτησίας της Εκκλησίας και γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις των παιδικών εξοχών του Δήμου Αθηναίων.

Στον εν λόγω χώρο η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να δημιουργήσει και να λειτουργήσει θερινή παιδική κατασκήνωση με στόχο να βοηθήσει τον οικογενειακό προγραμματισμό και να προάγει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη συνεργασία και τη συλλογικότητα, συμβάλλοντας στην ανεξαρτητοποίηση και την κοινωνικοποίησή των παιδιών. Κατά τους χειμερινούς μήνες που δεν θα λειτουργεί η κατασκήνωση, ο Δήμος θα μπορεί να λειτουργεί στον ίδιο χώρο δομή απασχόλησης ηλικιωμένων και διάφορες άλλες εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές θεματικές δραστηριότητες, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η παραχώρηση θα έχει διάρκεια δέκα (10) ετών, από 1.9.2023 έως και 31.8.2032, με δυνατότητα υποβολής εκ μέρους του Δήμου αιτήματος για ανανέωση της παραχώρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση και όλοι οι όροι του ιδιωτικού συμφωνητικού για την παραχώρηση της έκτασης έγιναν αποδεκτά από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον πρόεδρο της ΕΚΥΟ Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Σεβάσμιο αλλά και τον πολιτικό μηχανικό κ. Αναστάσιο Καραογλάνη για τη αμέριστη συμβολή τους στην επιτυχή κατάληξη της συμφωνίας.