«Αλλάζουμε τον δήμο μας από τις παρυφές της Πεντέλης έως τη θάλασσα του Ευβοϊκού» σημειώνει στη συνέντευξη του στο airetos.gr ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος  Μπουρνούς.

Ο δήμαρχος Ραφήνας αναφέρεται σε μια σειρά από έργα υποδομής που υλοποιήθηκαν στην περιοχή κατά την διάρκεια της θητείας του και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την παράταξη του.

«Ζητάμε από κάθε ένα πολίτη χωριστά να σκεφτεί τι διακυβεύεται: Ψηφίζουμε για το μέλλον το παιδιών μας. Δεν γυρίζουμε πίσω. Θωρακίζουμε τον τόπο μας. Δημιουργούμε υποδομές. Ολοκληρώνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ψηφίζουμε τη συνέχιση του έργου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρνούς.

 

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ευάγγελου Μπουρνούς στο airetos.gr αι τον Νίκο Βοσδογάνη

 

 

Για ακόμη μια φορά στη διεκδίκηση για μια νέα θητεία  στη Δημαρχία Ραφήνας Πικερμίου. Τι σημαίνει αυτό; Αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο, πείσμα για τη νίκη ή κάτι άλλο;

 

Αγάπη σίγουρα, ενδιαφέρον αναμφισβήτητο για τον τόπο που ζω με την οικογένειά μου με τους φίλους μου με τους ανθρώπους που αγαπώ.
Εξίσου σημαντικό είναι το πείσμα για να βελτιώσουμε ακόμα περαιτέρω την ποιότητα της ζωής μας.
Να ζήσουμε σε ένα ευρωπαϊκών υποδομών Δήμο, σε έναν τόπο που μας αξίζει.

 Υπάρχουν πράγματα που πετύχατε ως Δήμαρχος  για τα οποία είσαστε περήφανος και άλλα τα οποία θα κάνατε αλλιώς ; Αν ναι ποια είναι αυτά;

Η υλοποίηση ή η έναρξη διαδικασιών για την υλοποίηση των υποδομών που δημιουργούν την πόλη του μέλλοντος που θέλουμε να ζήσουμε τα παιδιά μας.
Αυτή η περιγραφή περιλαμβάνει ένα δίκτυο  έργων που ξεκινούν από την αποχέτευση, την αρτιότερη στην Ευρώπη με προηγμένη τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση των εκροών για άρδευση βρώσιμων φυτών, την ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης, την αποκατάσταση και την υλοποίηση υποδομών από τις παρυφές της Πεντέλης έως τη θάλασσα του Ευβοϊκού στους τομείς της εκπαίδευσης με νέα σχολεία και παιδικούς σταθμούς , με νέους χώρους για να εκπληρωθούν πολιτιστικές ανάγκες καθώς επίσης και δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στο χώρο του αθλητισμού με κορυφαίο έργο για την Ευρώπη το Παραολυμπιακό αθλητικό κέντρο προϋπολογισμού άνω των 36 εκ ευρώ.
Η αναβάθμιση του δικτύου με εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, έπεται από την υπογειοποίηση όλων των υποδομών.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι επίσης στρατηγική επένδυση για το δήμο μας, ενώ ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης και η τηλεμετρία, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ” Αντώνης Τρίτσης” με άνω των 10 εκ ευρώ και  εκτελείται σήμερα.
Στο ίδιο πλαίσιο προτεραιοτήτων ανήκει και η,  αναβάθμιση και ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων μας, αλλά και η ενίσχυση και συνοχή του κοινωνικού μας ιστού με δράσεις συνδυαστικές των κοινωνικών μας παντοπωλείων, των κοινωνικών φαρμακείων και των κοινωνικών ιατρείων σε πλήρη συνεργασία με τις ενορίες του τόπου μας
 Τι είναι τελικά η μάχη στους Δήμους; Ευκαιρία να εκφραστούν οι τοπικές κοινωνίες ή μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

Θεωρώ και πιστεύω ότι σε αυτή τη μάχη θα νικήσουν οι τοπικές κοινωνίες.
Οι ανάγκες των πολιτών δεν γνωρίζουν πολιτικά αναχώματα και αυτοί που θα αντιληφθούν αυτήν την κοινωνική προτεραιότητα θα βγουν νικητές από τις διαδικασίες.

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές

Όραμα
Προγραμματισμός
Αποτελεσματικότητα
Θέληση
Ικανότητα

Γιατί Μπουρνούς; Γιατί να σας στηρίξουν ; Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν – έναν και σε όλους μαζί τους πολίτες του δήμου σας;

 

Αλλάζουμε τον δήμο μας από τις παρυφές της Πεντέλης έως τη θάλασσα του Ευβοϊκού.
Υλοποιούμε τις υποδομές που ζητούσε και ζητά εναγωνίως η κοινωνία μας και ζητούμε την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους για να ολοκληρώσουμε το μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Δεν επιτρέπονται πισωγυρίσματα.
Ζητάμε από κάθε ένα πολίτη χωριστά να σκεφτεί τι διακυβεύεται.
Ψηφίζουμε για το μέλλον το παιδιών μας.
Δεν γυρίζουμε πίσω
Θωρακίζουμε τον τόπο μας
Δημιουργούμε υποδομές
Ολοκληρώνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Ψηφίζουμε τη συνέχιση του έργου.