ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παραολυμπιακό αθλητικό κέντρο

Το αθλητικό έργο- ορόσημο είναι προφανώς το ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, το μοναδικό Κέντρο στα Βαλκάνια και το τρίτο στην Ευρώπη το οποίο θα απολαμβάνουν και θα χρησιμοποιούν οι συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα (αθλητές και μη) αλλά και όλη η κοινωνία αφού θα μπορούν να αθλούνται και άλλοι αθλητές και πολίτες.

Δημοτικό Κολυμβητήριο

-Ανοιγοκλειόμενη οροφή δημοτικού κολυμβητηρίου, έργο που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη επισκεψιμότητα και τους χειμερινούς μήνες. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 322.400 ευρώ, έχει ενταχθεί στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

 – Προμήθεια ανελκυστήρα ΑμεΑ, για πρόσβαση στην πισίνα, ατόμων με κινητικά προβλήματα (χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής)


– Αναγέννηση Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου “Ισ. Σημηριώτου” Ν. Βουτζάς

Μετά την καταστροφική φωτιά του 2018 υπήρξε ολική αναμόρφωση με ιδιωτικές δωρεές και δημοτικές παρεμβάσεις.

Ιδιαίτερα ο Δήμος, μέσω Δ.Ο.Π.Α.Π, έχει αναλάβει όλο το κόστος συντήρησης.

Επισκευάστηκαν τα γήπεδα τένις, κατασκευάστηκε γήπεδο 5Χ5, καθώς και καινούρια γραφεία του Δήμου, που παραχωρήθηκαν για χρήση στον Αθλητικό Σύλλογο Ν. Βουτζά.

Προχώρησαν επίσης, έργα όπως: δεντροφύτευση με αυτόματο σύστημα ποτίσματος, εγκατάσταση οργάνων άθλησης για ενήλικες, τοποθέτηση χλοοτάπητα, νέοι προβολής (αναμένεται).

Αναβάθμιση δημοτικών αθλητικών χώρων

– Προσθήκη Κερκίδων στο γήπεδο “Π. Σκούφος” (ένταξη στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, προϋπολογισμός  282.690,24€).

  Θωράκιση με Απινιδωτές, μια σωτήρια παρέμβαση – ζωής σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, με χρήση από ειδικευμένο προσωπικό (εκπαίδευση τριών ατόμων ανά απινιδωτή).

Ενίσχυση Αθλητικών Συλλόγων

Κάθε χρόνο ενισχύουμε οικονομικά τους αθλητικούς συλλόγους ανάλογα με τη δυναμικότητα και τις δυνατότητές τους. Το ποσό ξεπερνάει τις 70.000 ευρώ ετησίως.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα ο ΔΟΠΑΠ τους ενισχύει και με αθλητικό υλικό.

Skate Park – Όργανα Καλλισθενικής Αγωγής

Skate Park. Οι φίλοι του skate και του ΒΜΧ, έχουν το δικό τους χώρο, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία της Ραφήνας, ο οποίος έχει ταχύτατα εξελιχθεί στο πιο δημοφιλές στέκι της πόλης.

Χώρος Καλλισθενικής Αγωγής / Calisthenics, σύστημα προπόνησης – δίπλα στο Skate Park – με όργανα άθλησης ενηλίκων, ιδανικός συνδυασμός “κάλλους και σθένους”

 

 

ΠΑΙΔΕΙΑ

Μετεγγραφές φοιτητών.

Ένα μεγάλο επίτευγμα – ένα δίκαιο αίτημα. Επιμένοντας από την πρώτη στιγμή το πετύχαμε! Για πρώτη φορά, οι φοιτητές ενός δήμου μπορούν να μετεγγραφούν σε Πανεπιστήμια και Σχολές εντός Αττικής, ως δικαίωμα μετά από μια τραγική φυσική καταστροφή.

Τα αιτήματά μας έγιναν δεκτά από τους υπουργούς Παιδείας τόσο του Κώστα Γαβρόγλου αρχικά όσο και της Νίκης Κεραμέως στη συνέχεια. Ευχαριστούμε και τους δύο.

Αναβάθμιση σχολικών εγκαταστάσεων

Έχοντας στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, υλοποιούμε:

– Διετές σχέδιο προγραμματισμού συντήρησης και βελτίωσης, για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

– Αναβάθμιση και ανανέωση σχολικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, με παρεμβάσεις υψηλής αισθητικής.

– Νέα εργαστήρια (λύκειο Πικερμίου), γήπεδα (ΕΠΑΛ), πάντα σε συνεργασία με τις  σχολικές διευθύνσεις.

Πρώτος παιδικός σταθμός στο Πικέρμι

Ένα έργο πνοής για τα παιδιά μας, τους κατοίκους της περιοχής και συνολικά για τον τόπο, που σχεδιάστηκε μεθοδικά από την δημοτική αρχή και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, γίνεται πραγματικότητα. Η δυναμικότητα του 1ου Παιδικού Σταθμού στο Πικέρμι, είναι εβδομήντα επτά (77) νήπια ενώ ο προϋπολογισμός του έργου 1.377.206,23€.

 Σχολεία και covid

Στο πλαίσιο της προστασίας παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων, από τον COVID, υλοποιήσαμε με πρωτοβουλία μας τα εξής:

– την πρωτοποριακή μέθοδο με τα διαχωριστικά “plexiglass” στα θρανία,

– την τοποθέτηση θερμικών πυλών, αντισηπτικών σε κάθε αίθουσα,

–  την ενημέρωση και σήμανση.

– πρόσθετο προσωπικό καθαρισμού.

Παραδώσαμε πιστοποιημένες δωρεάν μάσκες πολλαπλών χρήσεων σε όλους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών συγκροτημάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αποφασίσαμε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσουμε περισσότερα από 300 τάμπλετ (200 με χορηγία ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ) τα οποία με ευθύνη των Διευθύνσεων των Σχολείων δίνονταν σε μαθητές που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα διαδικτυακά.